Meezingen in het Duits

KGO - Koorgroep Oosterhout
De kinderen van Vrije school De Strijene repeteerden gisteren voor het eerst met dirigent Rick Muselaers voor de Uitvoerning van de Johannes Passion
foto: Joyce van Belkom/hetfotoburo

OOSTERHOUT - Normal gesproken wordt de Johannes Passion niet uitgevoerd door kinderen. Maar Koorgroep Oosterhout en Kamerkoor Tourdion Waalwijk maken dit jaar een uitzondering. Op 12 april zingen twaalf leerlingern van vrije school De Strijene en vier leerlingen van het voortgezet onderwijs uit Waalwijk mee in de Sint Jansmaziliek.

“Om klassieke muziek levend te houden, hebben we de kinderen gevraagd of ze zin hadden hier aan mee te werken”, vertelt docente Jeanette [sic] Koopmans. “Vervolgens meldde zich twaalf vrijwilligers.” Gisteren repeteerden de kinderen voor het eerst met dirigent Rick Muselaers.

De kinderen zingen drie koralen in het Duits. Koopmans “We hebben ze van tevoren uitgelegd waar het stuk van Bach over gaat, zodat ze toch begrijpen wat ze zingen.”

De Johannes Passion wordt zaterdag 12 april uitgevoerd door Koorgroep Oosterhout, KamerkoorTourdion Waalwijk, Collegium Instrumentale Eindhoven en diverse solisten. Er wordtgebruik gemaakt van originele barokinstrumenten. Het concert vindt plaats in de Sint Jansbasilieken begint om 20:15 uur. Kaartjes kosten 20 euro, kinderen tot twaalf jaar mogen gratis naar binnen.

door Martine Huijbregts
martine.huijbregts@bndestem.nl