Franse meesters onder leiding van Rick Muselaers

Koorgroep Oosterhout brengt 'Les grands compositeurs français'

BREDA – Onder de titel 'Les grands compositeurs français' verzorgt de Koorgroep Oosterhout onder leiding van Rick Muselaers een concert met Franse muziek en poëzie uit de 19de en 20ste eeuw.

Tijdens dit concert wordt onder meer het Gloria van Poulenc ten gehore gebracht. Aan het Franse concert wordt meegewerkt door sopraan Kathelijn van Dongen, pianist Panagiotis Gklistis en de Alliance Française.

Voetballende Benedictijner monniken

Als hoofdthema voert de KGO het 'Gloria' van Francis Poulenc uit. Gevoel voor humor en liefde voor het leven waren kenmerkend voor Poulenc. Zijn Gloria was voor sommigen pure heiligschennis, want Poulenc zei hier destijds over: “Tijdens het schrijven van wat ik in gedachten had staken op de fresco's de engelen hun tong uit en zag ik plechtig uitziende Benedictijner monniken voetballen.”

Fauré, Gounod, Saint-Saëns en Duruflé

Tijdens het concert is ook het 'Ave Verum Corpus' van Poulenc te horen. Van Gabriel Fauré hoort u een prachtige 'Pavane'. Verder voert de KGO de 'Prière du Soir' (Gounod), 'Calme des Nuits' (Saint-Saëns) en het 'Notre Père' (Duruflé) uit. Sopraan Kathelijn van Dongen zingt 'Claire de Lune' van Fauré en 'La Mort d'Ophélie' van Berlioz.

Alliance Française

Tijden het concert dragen deelnemers van de Alliance Française enkele Franse gedichten voor uit de tijd van Poulenc. Om de Franse sfeer compleet te maken kunnen bezoekers in de pauze of na het concert (tegen een redelijke betaling) genieten van een glas wijn (of frisdrank) en Franse kaas.

Koorgroep Oosterhout: ambitieus en verrassend

De Koorgroep Oosterhout bestaat ruim 30 jaar en staat onder leiding van de bevlogen dirigent Rick Muselaers. Onder zijn leiding heeft de KGO zich ontwikkeld tot een ambitieus koor dat de uitdaging niet schuwt en graag verrassend, onalledaags repertoire ten gehore brengt. Zo hebben de 25 zangers van de KGO in het recente verleden met veel succes werken van Duruflé, Britten en Pärt uitgevoerd. Meer informatie op www.kgo-koor.nl.

Kaarten

Les grands compositeurs français is te horen op zondag 9 november om 16.00 uur in de Lutherse Kerk aan de Veemarktstraat 11 in Breda. In de voorverkoop (t/m 5 november) zijn kaarten te bestellen via www.kgo-koor.nl. Aan de kerk zijn ook nog kaarten verkrijgbaar. Meer informatie: www.kgo-koor.nl

Bron: De Bredase Bode – woensdag 29 oktober 2014