Het Koor

Algemeen.

De KGO bestaat sinds 1980 en telt ruim 25 leden. Het koor brengt grotere en kleinere klassieke werken ten gehore; vanaf de Middeleeuwen tot 21ste eeuw, waarbij het zwaartepunt ligt op muziek uit de Barok en de Romantiek. Afwisseling en variatie zijn belangrijk: het koor zingt kamermuziek a capella, maar verzorgt ook uitvoeringen onder begeleiding van pianist/organist of klein ensemble.
Evenzeer vinden optredens plaats in combinatie met een ander koor.
De KGO streeft naar twee concerten per jaar. Per concert kunnen meerdere uitvoeringen worden gegeven.

De KGO weet sinds haar oprichting in 1980 een hoog kwaliteitsniveau te combineren met een gezellige sfeer. Niet alleen gedurende de wekelijkse repetities, maar ook tijdens repetitieweekenden en koorreizen speelt de onderlinge band tussen de leden een belangrijke rol. De goede sfeer zorgt voor enthousiaste en betrokken leden, hetgeen resulteert in mooie concertuitvoeringen.

De KGO kent zichzelf een maatschappelijke functie toe, hetgeen uitmondt in het verzorgen van een jaarlijks benefietconcert voor mensen binnen een speciale doelgroep.

Benefietconcert 2011

Repetities.

repetitie De repetities vinden plaats op donderdagavond van 20.00 – 22.15 uur met altijd de mogelijkheid van een nazit voor degenen die dit gezellig vinden.
Nazit!

Locatie: vrije school "de Strijene", Ganzendonk 4, Oosterhout.